"Hekate" Seramik Sergisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri, Karyalı Tanrıça Hekate’yi seramiğin diliyle mitolojinin sayfalarından çıkarıp, ona yakışır bir tarihi dokunun içinde Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde bize yeniden hatırlatıyor.

Hekate iyiliği harekete geçiren bir tanrıça. Bu serginin yaratıcıları da onun iyilik ve yerliliğinden ilham aldılar. Hekate’nin kozmoz içindeki konumu açgözlü değildir. Dolayısıyla ilkesi daha insan merkezli,  estetiği ise içtendir.

Serginin katılımcıları: Berna Merve Bayındır, Rabia Kertel, Nazlı Berfin Duman, Ecemsu Özdemir, Gülüzar Burçak İsmailcebioğlu, Ceyhan Halimler, Eda Kabakçı, Batuhan Külçe, Beyza Mirzanlı

“Hekate” başlıklı sergi 13 Şubat-22 Şubat tarihleri arasında izleyiciyle buluşacaktır. 13 Şubat Salı günü saat 18.00’de açılış yapılacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 21.02.2024 22:13 Okunma Sayısı : 85