4. İstanbul Tasarım Bienalinde "Üret, Deneyimle ve Paylaş" temasıyla yer aldık.

Yüksek Lisans öğrencilerimizle 4. İstanbul Tasarım Bienali 'öğrenmeden Öğrenme' başlığı altında "Üret, Deneyimle ve Paylaş" temasıyla yer aldık. Aksanat'ta gerçekleşen sunumlarla öğrencilerimizin projelerini izleyiciyle paylaştık.

Okullar Okulu / A School of Schools adını taşıyan ve katılımcılarını tasarım eğitimi üzerine düşünmeye çağıran 4. İstanbulTasarım Bienali, alanın uygulamacılarıyla araştırmacılarını bir kez daha bir araya getirmeyi hedefliyor. Küratöryel metinde “öğrenmeden öğrenme” adıyla formüle edilen bu yaklaşım doğrultusunda üniversiteler, bienal süresince gerçekleştirilecek Okullar Okulu: Akademi Günleri adlı etkinlikler aracılığıyla tema etrafındaki diyaloğu yönlendirme imkanı bulacak. Bu etkinlik günleri boyunca okullarındaki bienal teması etrafında gerçekleştirilen projeleri katılımcılarla paylaşan üniversiteler, İstanbul Tasarım Bienali’nin tasarımın farklı alanlarıyla ilgilenen geniş kitlesine disiplinlerarası alternatifler sunabilecek.

15.00 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü

Konuşmacılar: Prof. Burcu Karabey, Dr. Öğr. Üyesi Betül Karakaya,

Arda Oral, Burcu Kovan, Zeynep Tokat, Nefise Yüzgeç Torun, Cumali Tosun, Damla İybar, Bilge Güneşdoğdu

ÜRET, DENEYİMLE ve PAYLAŞ

Çamur malzeme ile üretme (yapma), deneyimleme ve sonucunda paylaşma her seferinde yeni bir öğrenme ve gelişme olanağı sunar. “Üretme - Yapma” eylemine odaklanan bu etkinlik genç sanatçı ve tasarımcıların üretimleri üzerinden ilerler.

Sunum ve sergileme, yüksek lisans öğrencilerinin farklı yaklaşımlarıyla üretimleri üzerinden öğrenmeye odaklanmaktadır. Temelde yetenek, özgünlük, yeterlilik, el üretimini içeren beceri, gelenek, yorumlama, yaratıcılık, yenilik, bölgeye özgü değerler gibi tüm bu başlıkları içeren öğretimin yansıması niteliğindedir.

Son Güncelleme Tarihi : 26.10.2018 14:33:52

Son Etkinlikler